Klaus-Holger KnorrDr.

Klaus-Holger Knorr



Phone: +49 251 83 30207
Room: AG Hydrologie Institut für Landschaftsökologie Uni Münster
e-Mail: kh.knorr(at)uni-muenster.de


University of Münster, ILÖK, Ecohydrology and Biogeochemistry Group
Heisenbergstr. 2
48149 Münster
Germany


Associate researcher at the Department of Hydrology


Department of Hydrology, Institute of Landscape Ecology, Westfälische Wilhelms-Universität Münster.

- Associate member of BayCEER -

Research Areas:

  • Biogeochemistry of peatlands, lake sediments, and anaerobic aquifers
  • Biogeochemical processes of wetland restoration
  • Coupling of hydrological and biogeochemical processes
  • CO2, N2O and CH4 production and trace gas fluxes
  • Interface vegetation - rhizosphere - soils in wetland and heterogeneous process distribution
  • Characterization of natural organic matter
  • Redox active organic matter and interaction of DOC - iron - sulfur
  • Stable and radioactive isotopes


>> Personal homepage
>> Curriculum Vitae
>> Publications
>> Projects
Upcoming ...
Ecological-Botanical Garden:
Fr. 2020-04-17
Entfällt: Mit tausend Schritten durch die Erdgeschichte: Gesteine im ÖBG
Su. 2020-04-19
Entfällt: Der ÖBG zum Kennenlernen: Allgemeine Gartenführung
Su. 2020-04-26
Von Sängern und Spöttern: Vogelstimmen im ÖBG (zusammen mit dem LBV)
Su. 2020-05-03
Klimawandel: Neue Bäume für die Stadt
We. 2020-05-06
Botanische Mittagspause
BayCEER Blog
13.01.2020
Why Science Communication?
24.05.2019
Stoichiometric controls of C and N cycling
07.05.2019
Flying halfway across the globe to dig in the dirt – a research stay in Bloomington, USA
07.05.2019
EGU – interesting research and free coffee
RSS Blog as RSS Feed
Weather research site
Luftdruck (356m): 985.2 hPa
Lufttemperatur: 5.4 °C
Niederschlag: 0.0 mm/24h
Sonnenschein: <1 h/d
Wind (Höhe 17m): 1.7 km/h
Wind (Max.): 2.9 km/h
Windrichtung: SW

...more
Globalstrahlung: -6 W/m²
Lufttemperatur: 7.8 °C
Niederschlag: 0.0 mm/24h
Sonnenschein: <1 h/d
Wind (Höhe 32m): 10.5 km/h

...more
This site makes use of cookies More information